-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kokilki do Zapiekania Żaroodporne Ceramiczne
Żaroodporne miseczki o wymiarze 10 x 5 cm i pojemności 200 ml.
- W zestawie 4 sztuki kokilek w pięknym czarnym kolorze
- Wykonane z porcelany.
- Idealne do zapiekania słodkich i słonych przysmaków.
- Nadają się jako miseczki na oliwki, orzechy, warzywa i różne sosy czy dressingi.
- Doskonałe także do słodkich mini deserów.
- Można stosować w piekarniku, mikrofalówce oraz lodówce.
- Nadają się do mycia w zmywarce do naczyń.
- Materiał: CERAMIKA
- Wysokość: 5 cm
- Średnica: 10 cm
- Pojemność: 200 ml
- Waga (g) 1szt.: 300g
- KOLORY: czarna
Są wyjątkowe i niepowtarzalne , ponieważ każda jest inna. Nie znajdziemy dwóch takich samych kokilek. Kolorystycznie idealnie do siebie pasują.
Instrukcja użytkowania kokilek ceramicznych
-
Przeznaczenie
Kokilki ceramiczne przeznaczone są do zapiekania i serwowania deserów oraz dań, takich jak: crème brûlée, suflet, mini zapiekanki, flan czy musy. -
Temperatura użytkowania
-
Maksymalna temperatura pieczenia: 220°C.
-
Kokilki najlepiej nagrzewać razem z piekarnikiem, aby równomiernie rozłożyć temperaturę.
-
Nie należy wkładać zimnej kokilki do mocno rozgrzanego piekarnika (ryzyko pęknięcia).
-
-
Pieczenie i podawanie
-
Przed pieczeniem można delikatnie natłuścić wnętrze masłem lub olejem, aby ułatwić wyjmowanie potraw.
-
Naczynia nadają się do piekarnika elektrycznego, gazowego oraz z termoobiegiem.
-
Kokilki świetnie sprawdzają się również do podawania dań bezpośrednio na stół.
-
-
Czyszczenie i pielęgnacja
-
Po ostygnięciu kokilki należy umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem łagodnego detergentu.
-
Nie stosować ostrych gąbek ani środków ściernych, aby nie zarysować szkliwa.
-
Naczynia można myć w zmywarce, jednak dla przedłużenia trwałości szkliwa zaleca się mycie ręczne.
-
-
Środki ostrożności
-
Unikać gwałtownych zmian temperatury (np. wyjęcia gorącej kokilki i zalania zimną wodą).
-
Podczas wyjmowania z piekarnika używać rękawic kuchennych – ceramika długo utrzymuje ciepło.
-