Długo wyczekiwane już dostępne :)
Prawdziwy Lniany worek na pieczywo - worek na chleb lub worek na bułki.
Woreczek do chleba nadal będzie służył do prawidłowego przechowywania pieczywa .Proponowana temperatura przechowywania chleba wynosi od 20 do 25°C sprawdzony przepis naszych babci i prababci to przechowywać pieczywo w czystej ściereczce lub płóciennym woreczku aby chlebek mógł swobodnie "oddychać" oraz zachował dłużej świeżość i miękkość
Worek uszyty pracowni rzemieślniczej, z tkaniny lnianej wyprodukowanej o gramaturze ok 240 g/m2. z haftem
Kupując u nas masz pewność, że kupujesz w polskiej firmie, u prawdziwych twórców. Takich wyrobów nie dostaniesz w żadnej sieciówce czy markecie. Jesteśmy handmade, jesteśmy eko, jesteśmy zerowaste
Rozmiar: 45 X 32 cm (zmieści się ok 10 bułek lub średni chleb)
Zamykanie: tunel z wszytym sznurkiem. Zaciskany z obu stron.
Aplikacja: haft. Kolor nici: brąz i żółte
Kolor tkaniny: biały kremowy
motyw: Pieczywko z kłosem
Z uwagi na właściwości lnu (antybakteryjny i przeciwgrzybiczy, higroskopijny, naturalny i trwały) doskonale nadaje się do przechowywania żywności i artykułów spożywczych tj. chleba, grzybów, czosnku, orzechów czy suszonych owoców itp. Produkty w nim przechowywane dłużej zachowują świeżość.
Aby chleb nie wysychał, należy ograniczyć dopływ powietrza.